Het gevoel van vrijheid, buiten zijn en bewegen, is iets wat surfen en motorrijden met elkaar gemeen hebben. We zijn dan ook trots te kunnen aankondigen dat we een samenwerking zijn aangegaan met Royal Enfield (RE)! Lees snel verder om meer te ontdekken over dit merk, dat staat voor kwaliteit met authentieke roots.

Het gevoel van vrijheid, buiten zijn en bewegen, is iets wat surfen en motorrijden met elkaar gemeen hebben. We zijn dan ook trots te kunnen aankondigen dat we een samenwerking zijn aangegaan met Royal Enfield (RE)! Lees snel verder om meer te ontdekken over dit merk, dat staat voor kwaliteit met authentieke roots. We gingen met Jurgen van Son, after sales manager van RE, in gesprek om meer over het merk te weten te komen.

Kan je kort iets vertellen over RE?

Royal Enfield is het oudste, nog producerende, motorfietsmerk ter wereld. Al sinds 1901 rollen er motoren van de band. Eerst in de UK en later, eind jaren vijftig begin zestig, in India. In India bediende men allereerst de eigen markt (50.000 units in 2009) maar vanaf 2010 heeft men besloten om ook de wereldmarkt te gaan bedienen. Daarvoor werden diverse nieuwe modellen geïntroduceerd. Allereerst een all-road model en afgelopen jaar een nieuwe 2-cilinder. Deze is leverbaar in 2 uitvoeringen en nemen ons mee naar de jaren ‘60 waarin in de UK de Café Racers (Continental GT) en in Amerika de Classics en Scramblers (Interceptor) het straatbeeld bepaalden. Met een huidige productie van bijna 1 miljoen motorfietsen wil Royal Enfield marktleider worden in het segment tot 800cc wereldwijd. Onze ambities liggen hoog maar we willen niet de grootste worden in de Benelux, belangrijker is om trouw te blijven aan wie we zijn en waar we voor staan. Wij willen het merk weer op de kaart zetten in de Benelux en hoeven daarbij niet het braafste jongetje of meisje van de klas te zijn. Wij doen het liever net iets anders.

Wat is jullie connectie met surfen (en de surf lifestyle)?

Royal Enfield is een merk dat het, net als ons, net even iets anders doen. Niet gepolijst zoals andere motorfietsmerken maar met een braampje, een stem met rauw randje, dat! Geaccepteerd maar toch ondeugend. Dat is surfen ook een beetje in onze ogen. De Royal Enfield lifestyle past mooi bij de surf lifestyle.

Wat maakt dat jullie je aansluiten bij de SurfPoel?

Zoals gezegd doen wij het graag net even anders, ook in onze samenwerkingen. We willen werken met mensen die zich herkennen in onze waarden en lifestyle en andersom en dat is bij de SurfPoel het geval. Naast de merkfit van RE en de SurfPoel, is motorrijden ook heel tof en kunnen we samen leuke events bedenken. De locatie is top, het initiatief is te gek dus laten we er wat moois van maken.

Ben je zelf een surfer?

Helaas niet! Ooit in Surfers Paradise wel begonnen met lessen maar door de korte tijd niet verder gekomen dan body surfen. Eenmaal terug in Nederland wel elk jaar op vakantie geweest richting Biarritz en omstreken om het op te pakken maar dan komen er kinderen en dan weet je het wel… Motorrijden is daar gelukkig niet bij ingeschoten. Dat doen we het hele jaar door voor woon-werk en natuurlijk in de weekenden. Maar nu met de SurfPoel is het straks wel tijd om het weer op te pakken, het is stiekem toch wel VET!